In enkele stappen uw alimentatie wijzigen? Het kan!

In enkele stappen uw alimentatie wijzigen? Het kan!

admin No Comment
Financiën en Verzekeringen

Bent u al enige tijd gescheiden en betaalt of ontvangt u alimentatie? Zijn uw omstandigheden of die van uw ex-partner echter gewijzigd, waardoor u het vermoeden heeft dat het door u betaalde of ontvangen alimentatiebedrag niet langer redelijk is? Dan is het de moeite waard om te onderzoeken of uw alimentatie wijzigen mogelijk is! Misschien heeft u al langer nagedacht over uw alimentatie wijzigen en of dit voor u tot de mogelijkheden behoort. Twijfelde u om na te vragen of uw alimentatie wijzigen mogelijk is, omdat u bang was voor hoge kosten te komen te staan als u een advocaat in de arm nam? Dan is het goed om te weten dat het vandaag de dag ook mogelijk is om gratis te ontdekken of uw alimentatie wijzigen mogelijk is! Een stel slimme advocaten en mediators heeft hiervoor namelijk een speciale website opgericht: http://www.alimentatie-wijzigen.nl/. Deze advocatenpraktijk is in het hele land actief, maar om een gratis alimentatiecheck aan te vragen via deze website, hoeft u niet eens uw huis te verlaten! Kijken of uw alimentatie wijzigen via een wijzigingsprocedure in uw situatie tot de mogelijkheden behoort kan al in enkele stappen:

  1. u vraagt een alimentatiecheck aan
  2. er volgt een intakegesprek
  3. u levert de benodigde documenten
  4. men voert een draagkrachtberekening uit
  5. u krijgt advies over de haalbaarheid van een wijzigingsprocedure

Blijkt uit de gratis alimentatiecheck dat uw alimentatie wijzigen in uw situatie tot de mogelijkheden behoort? Dan kunt u, al dan niet met ondersteuning van een mediator, in gesprek gaan met uw ex-partner om te kijken of u samen tot nieuwe afspraken kunt komen. Komt u er samen echter niet uit, dan kan een advocaat van de praktijk achter de bovengenoemde website voor u een verzoek indienen bij de rechtbank om de procedure te starten. Wilt u meer weten over de omstandigheden waarin uw alimentatie wijzigen mogelijk is? Dan kunt u nog even verder lezen in dit artikel. Hieronder hebben we deze namelijk in het kort voor u op een rijtje gezet. Een alimentatiecheck is dan echter nog steeds wel aan te raden, om vast te stellen of u de situatie goed heeft ingeschat.

Onder welke omstandigheden is uw alimentatie wijzigen mogelijk?

Uw alimentatie wijzigen is mogelijk als er in uw leven of in dat van uw ex-partner veranderingen hebben plaatsgevonden die relevant zijn voor de betaling van de alimentatie. Hierbij kunt u onder andere denken aan de volgende veelvoorkomende situaties:

  • gewijzigde inkomsten
  • samenwoning of hertrouwen
  • veranderde woonlasten
  • geboorte van een kind

Herkent u zichzelf of uw ex-partner in een van deze situatieschetsen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een alimentatiecheck te laten doen om te kijken of het de moeite waard is om een wijzigingsprocedure te starten. Deze kans is aanzienlijk in de bovenstaande gevallen. Een eventuele wijziging kan u honderden euro’s per maand besparen of opleveren. Maakt u dus gebruik van de mogelijkheid om kosteloos en eenvoudig te ontdekken of dit voor u het geval is.

De oorspronkelijke omstandigheden ten tijde van het besluit

Zijn uw omstandigheden niet (veel) veranderd, maar heeft u toch moeite om rond te komen door het alimentatiebedrag dat u ontvangt of moet betalen? Dan kan het zijn dat het oorspronkelijke besluit van de rechter over uw alimentatie gebaseerd was op niet goed kloppende gegevens. Ook dan is het zeer de moeite waard om naar de bovengenoemde website te gaan en contact op te nemen met een van de advocaten. Misschien kan uw alimentatiebedrag dan ook gewijzigd worden. Soms kan een alimentatie zelfs helemaal ingetrokken worden. Dat zou uw leven een stuk gemakkelijker maken, niet waar?